Het is alweer een tijd geleden dat ik voor het laatst heb geblogged.

Er is heel veel gebeurd.  Minder leuke, maar ook super leuke dingen. Begin dit jaar ben ik begonnen met koolhydraatarm eten en ben daar tot nu toe ruim 25 kilo mee afgevallen. Dit heeft een enorme impact op mijn gezondheid, beide mentaal als fysiek gehad. Ik voel me sterker dan ooit!

Morgen onderga ik weer een MRI, dit om te kijken of de MS momenteel actief is (geweest). Is dit niet het geval, dan ga ik stoppen met mijn remmende medicatie. Ik wil mijn organen zoveel mogelijk sparen, vooral als er relatief weinig aan de hand is. Des te sterker ik ben, des te beter ik in een later stadium tegen eventuele zwaardere medicatie kan. Mijn neuroloog vind dit spannend, maar snapt het wel. Is er wel activiteit, dan stop ik niet. Het zou enorm vervelend zijn, als ik al mijn gemaakte progressie weer zou verliezen, vooral er nu meer en meer op het spel komt te staan.

Ik ben drie maanden geleden begonnen met vrijwilligerswerk in het ziekenhuis. Ik heb dit tot nu toe op kunnen bouwen tot twee maal drie en een half uur per dag. Dit gaat boven verwachting goed! De rolstoel heb ik eigenlijk niet meer nodig gehad. Tijdens mijn werk heb ik de mogelijkheid gehad om een drie daagse training te volgen om te kijken wat de mogelijkheden zouden kunnen zijn voor het kunnen vinden en behouden van een eventuele betaalde baan. Dit  in samenwerking met het UWV. Enorm spannend, want mijn ervaringen met het UWV zijn niet altijd even positief geweest. Wat ben ik blij dat ik het toch gedaan heb! Degene van het UWV die mij hielp, is enorm begripvol en heeft het nodige aan angsten bij mij weg kunnen nemen.

En daarmee kom ik op mijn grootste nieuws; Ik ga voor mijzelf beginnen!

De afgelopen weken heb ik mij voorbereid, ik heb een accountant en ik heb een eigen praktijkruimte gevonden! Ik krijg 1 februari de sleutel van mijn eigen ruimte. Een droom die uitkomt!

Ondanks alle ellende die we als gezin hebben meegemaakt, voel ik mij toch gezegend met mijn nog steeds verbeterende gezondheid, mijn gezin en alle mogelijkheden die ik heb en krijg.

Ik weet dat hoe donker het er misschien soms ook uitziet, er is altijd weer licht aan de andere kant. Net als de maan die eens per maand donker is, komt ook zij weer tevoorschijn.