Pussy

Muziek is iets wat een grote rol speelt in mijn leven. Overdag speelt er vaak muziek en ‘s nachts val ik in slaap met muziek. Mijn muzieksmaak is iets wat je eclectisch zou kunnen noemen. Het gaat van sommige klassieke stukken tot Rammstein. Het is erg stemmingsafhankelijk. Daarom kan ik ook niet 1 favoriet nummer noemen.

Een nummer wat voor altijd een grote plek in mijn hart zal hebben is ‘Pussy’ van Rammstein. Het nummer kwam uit op 18-09-2009, wat toevallig ook de dag was dat ik de liefde van mijn leven, Ricardo ontmoette. Via Paiq, een fun dating website waren wij in contact gekomen en natuurlijk ging het ook over muziek. Toen Ricardo vertelde dat hij fan was van Rammstein en dat hij uitkeek naar het uitkomen van het nieuwste nummer van Rammstein, kon ik hem een link sturen naar de video van het nummer, dat ik via mijn broertje Folkert net had gekregen. Ik geloof dat ik op deze manier meteen punten gescoord heb bij Ricardo.

De tekst gaat over sekstoerisme met regels als “Alleine in das Ausland fahren” (Om alleen naar het buitenland te rijden) en “Ik kan geen seks krijgen in Duitsland”. De songtekst is gedeeltelijk in het Engels en bevat zinnen als “Ik kan geen seks krijgen in Duitsland”, een vermelding van de Autobahn en de schijnbaar onzinnige regel “Reise, Reise, Fahrvergnügen” (Reizen, reizen, rijplezier), een verwijzing naar optredens van de Duitse cultuur in de Amerikaanse commercie (de laatste van een reclamecampagne van Volkswagen, de eerste van een van de vorige albums van Rammstein). Samen vormen deze aspecten van het lied een contrast tussen de seksuele mores van de Duitse samenleving en die van Amerika.

Ik hou wel van de controversie die Rammstein aan het licht brengt. Dit nummer is niet het eerste en zal zeker niet het laatste zijn waarin dingen als politiek, religie en seksualiteit aan de kaak gesteld worden op de geheel eigen Rammstein manier.

Verschillende van hun nummers hebben betrekking op controversiële en taboe onderwerpen zoals sadomasochisme, homoseksualiteit, interseksualiteit, incest, pedofilie, necrofilie, kannibalisme, pyromanie, religie en seksueel geweld. Ook zijn verschillende van hun nummers naar verluidt geïnspireerd op gebeurtenissen uit het echte leven. Deze nummers zijn onder andere “Rammstein” (Ramstein airshow ramp), “Mein Teil” (The Meiwes Case), “Wiener Blut” (Fritzl-case) en “Donaukinder” (2000 Baia Mare cyanide spill).

Rammstein gebruikt ook veel woordspelingen, waardoor het vaak lastig is te achterhalen waar een nummer nou echt over gaat. Wat vermeldingswaardig is, is dat frontman Till Lindeman, geschoold is in Duitse literatuur. In een aantal nummers zijn daar vewijzingen van terug te vinden en iets wat veel mensen niet weten, is dat hij poezie schrijft en ook een boek heeft uitgebracht.

Een show van Rammstein meemaken, is een show om nooit weer te vergeten. Ik ben 1 keer geweest, vele jaren geleden en kan het me nog goed herinneren. Het vuur, het spektakel, zo ontzettend goed!

Ik kan niet wachten op de volgende show hier in de buurt, ik zal er bij zijn!

Hieronder de veelbesproken (maar gecensureerde) video.