Ik doe iets dat maar weinig vrouwen doen. Iets waar we jonge meisjes maar slecht voor kunnen porren. Iets wat door velen nog wordt beschouwd als echt ‘mannenwerk’.

Ik ben begonnen met een training voor freelance webdesigner. Vanaf afgelopen weekend ben ik gestart met CSS en HTMl. En het verbaasd me hoe relatief makkelijk en hoe leuk het (tot dusverre) is.

In de media lees ik dat er nog tot in ieder geval 2022 een groot banentekort is in de techniek. Een woord wat veel meisjes en vrouwen afschrikt. Terwijl daar juist zoveel kansen liggen.

In mijn geval is het helemaal fijn, want een hoop van dit soort werk kan ik op mn gemak vanuit huis doen. Het enige wat ik nodig heb ik een laptop (check), software (check) en internet (check).

Websites bouwen was iets wat ik al een tijdje deed. WordPress samen met Enfold en wat los coderen en je zet echt niet al te moeilijk een website in elkaar. Maar apps maken lijkt mij ook leuk! Ik wilde wat diepere kennis over wat er in Enfold al heel makkelijk gemaakt is. Dingen als php en python zijn ook onwijs interessant en waardevol om een beetje onder de knie te krijgen.

Als ik hier straks klaar mee ben, mag ik mij software engineer noemen. En ik weet zeker dat als ik al wat projecten heb mogen doen en ik dit op mijn linkedin zet, er vele deuren voor mij open gaan! Vooral als vrouw! Want hoewel werken in de zorg altijd een passie geweest is, merk ik nu pas dat je op ontzettend veel verschillende manier in de zorg kunt werken. Nu steeds meer hands on banen verdwijnen, wordt de roep om meer technisch personeel steeds harder. En ik durf te wedden dat vrouwen op een andere manier naar automatisering in branches zoals zorg kijken en ook met hele andere invalshoeken en oplossingen kunnen komen dan waar de mannen nu mee komen.

So, wish me luck!

Nu die faalangst nog shut-uppen…