Ik moet iets doen. Ik moet iets doen om me nuttig te voelen.” verzucht ik voor ongetwijfeld de duizendste keer tegen mijn lief. Ik ‘loop’ bijna letterlijk bij de muren omhoog en mijn stemming wordt er niet beter op. Ik heb het geprobeerd, eindeloos gamen en films en series kijken. Het was even leuk. Het niets meer moeten. Maar waar ondernemend bloed kriebelt, is er vroeg of laat geen ontkennen meer aan. Er moet iets gebeuren, want ik merk aan lijf, hart en ziel dat het zo niet goed gaat komen.


“Misschien toch weer iets met seksualiteit.” zeg ik terwijl ik nadenk. Ik ben altijd verzot geweest op alles wat met seksualiteit te maken heeft en dan vooral de spirituele en oosterse kijk erop. Denk Tao en Tantra. Maar dit heb ik ook gedaan voor ik uiteindelijk doodmoe en gebroken in een IVA uitkering ben beland. Teveel op pad, teveel moeten staan en lopen. Ook masseren is niet iets fijns als je lijf het langzaam maar zeker opgeeft. Maar met een lijf dat niet meer wil, blijf ik nog zitten met een hoofd dat nog heel veel wil. 

Wel schrijf ik en dat vind ik ook leuk. Over erotiek, spiritualiteit en seksualiteit. Niks uitgegeven, maar het is wel leuk! Maar ik wil meer. Ik wil toch contact krijgen en houden met mensen. Daarom speel ik met een ander idee. Iets wat ik lekker nog niet ga zeggen. Maar het is iets wat ik straks in het nieuwe huis ook kan doen, aangezien de kans voor een appartement met drie slaapkamers niet heel groot is. En dat geeft ook niks. Het is tijd voor weer een frisse start.