Afgelopen week ben ik op een intensieve training geweest, in het mooie Havelte. Dit was de eerste keer dat ik zo lang van huis was, zonder vriend en bonuszoon. Volledig verzorgt en vol met allemaal nieuwe tools die me kunnen helpen op mijn pad. Het is een veel bewogen reis geweest, die vroeger eindigde dan ik hoopte.

Voor wie niet bekend is met ISTA, hierbij een uitleg.

“Spiritueel … Seksueel … Sjamanistisch … elk van deze drie gebieden alleen dragen enorme beschuldigingen voor schaduw en misbruik van macht, evenals potentieel voor bevrijding, vrijheid, liefde en vreugde. Samen geïntegreerd, beginnen we te zien wat het betekent om wakker, bekrachtigd, in gemeenschap en in dienst van liefde in de wereld te zijn.

Deze week biedt de essentiële leringen en ervaringen die ons het soort onderwijs teruggeven dat we hadden moeten hebben rond onze seksualiteit, onze emoties en onze relaties met het mannelijke en vrouwelijke. Dit zorgt voor de ervaring van echt levend en geïntegreerd te zijn.

Deze krachtige 7-daagse training is een training voor leven en liefde en is voor IEDEREEN, beoefenaars, would-be beoefenaars en iedereen die hun persoonlijke zelfredzaamheid naar een ander niveau wil brengen en hun vaardigheden als zelfbeheersing wil verdiepen. Activiteiten omvatten praktijkoefeningen en coaching rond het gebruik en de implementatie van 7 ongelooflijke hulpmiddelen, waaronder emotionele bevrijding, aspecting, spraakdialoog, neurologische herprogrammering, onderzoek naar ethiek en grenzen en introductie van initiatie-rituelen.

Deze training is bedoeld voor mannen en vrouwen die toegewijd zijn aan de voortdurende praktijk van evoluerend bewustzijn en een diepere belichaming en die anderen op dit pad ondersteunen. Centraal hierin staan ​​aanwezigheid, bewustzijn, persoonlijke empowerment, emotionele intelligentie, seksuele heelheid en een levensstijl die de onderlinge verbondenheid van alle dingen eert. Het erkennen en omarmen van je schaduw (of niet-geïntegreerd psychologisch materiaal) is de hoeksteen van dit werk.

Sommige mensen volgen deze training voor hun eigen persoonlijke verrijking terwijl anderen geïnteresseerd zijn in het beroep van Heilige Seksuele Beoefenaar of Opvoeder. Doe mee met andere gemotiveerde mensen met uiteenlopende achtergronden, waaronder computertechnici, massagetherapeuten, counselors, kunstenaars, genezers, ondernemers en studenten, om een ​​intens bevredigende leerervaring te creëren die een grote impact heeft op je persoonlijke leven en professionele stijl.

Deze revolutionaire cursus ‘Empowerment van het leven’ ondersteunt ons om op meesterlijke wijze onze primaire en seksuele aard te sturen, zodat we een volledig geïntegreerde, respectvolle en levendige relatie met onszelf en anderen dieper belichamen. Aanwezigen omvatten die van de verschillende spirituele / seksuele paden van het celibaat, monogamie en polyamorie. De gehele cursus is ontworpen om alle individuen te ondersteunen om hun hoogste levensuitdrukking te vinden, te voelen, te claimen en tot uitdrukking te brengen. Als het jouw waarheid is, is het mogelijk om de hele training / ervaring af te ronden zonder iemand aan te raken. Hoe nemen we onze kracht volledig terug en ondersteunen we anderen om vrij te leven? (Vertaald van: https://www.schooloftemplearts.org/Level1/)”

Zoals je kunt lezen, is het nogal wat, deze training. Ik heb het als zeer positief en prettig ervaren. Heb vele tools gekregen om emoties en energieën die vast zitten, los te kunnen maken en ook los te kunnen laten. Vele vooral sjamanistische oefeningen die zeer fysiek zijn, hebben me geleerd te ervaringen waar bepaalde emoties en blokkades vast zitten en hoe deze los te kunnen laten door middel van beweging, geluid en ademhaling.

In mijn leven heb ik veel meegemaakt en tijdens deze training heb ik gemerkt, dat ik nog lang niet alles los heb kunnen laten. Dat er nog sprake is van veel oud zeer. Wat ik vooral ook heel prettig vond, is het ervaren dat anderen ook last hebben van events die in hun verleden plaats hebben gevonden. Dat we allemaal, op een of andere manier, ‘beschadigd’ zijn. En dat dat ok is. Het hoeft je leven niet tegen te houden, het hoeft je niet te beperken. Er is een manier om vrij te zijn van alles wat je tegenhoudt.

Zoals gezegd, heb ik niet de hele training kunnen doen. Ik merkte dat mijn lichaam te weinig tijd tussen de worshops kreeg om te herstellen en te integreren, waardoor ik op woensdagochtend merkte dat ik mijn beide benen en mijn linkerarm niet meer kon gebruikten. Een van de pijlers van deze training was om te leren luisteren naar wat je lichaam nodig heeft en daarnaar te handelen. In mijn leven ben ik al vaak over de grenzen van mijn lichaam gegaan en heb me laten overhalen tot het doen van dingen die niet mijn waarheid waren. Ik vond dit het uitgelezen moment om daarmee te stoppen. Ik heb de leiders van de training uitleg gegeven over wat mijn lichaam nodig had en ze waren heel trots. Geen vuiljte aan de lucht, terwijl ik heel erg zenuwachtig was voor dit gesprek. Een verademing en het heeft me geholpen om dit vaker te doen.

Ik weet nu nog duidelijker het verschil tussen blokkade en tussen grens. En herken het nog sneller bij anderen. Ik heb leren werken met de ‘Wheel of Consent’ van Betty Martin, iets waar ik me al in aan het verdiepen was en dus blij verrast was dit hier tegen te komen. Ik heb meer inzicht in mijn eigen persoonlijkheidsstructuur, als het aankomt op passief/actief, gevend en nemend en snap nu meer van de wisselwerking hiervan, tussen mensen onderling.

Ik merk dat ik meer duidelijkheid heb over wat ik wil, wat ik nodig heb, hoe ik er op een goede manier om kan vragen en hoe ik het contact met mijn wezen, mijn ziel, kan blijven voelen om zo meer vanuit heelheid, liefde, integriteit en authenticiteit te leven.

Kom maar op!