Het opeisen van je maagdelijkheid

Maagdelijkheid. Beelden van jonge, onschuldige vrouwen doemen in mij op. Vrouwen die nog nooit seks hebben gehad. Zodra we seks hebben gehad verliezen we maagdelijkheid. Ik wil je uitnodigen om eens op een andere manier naar maagdelijkheid te kijken.

Maagdelijkheid volgens de huidige definitie betekent ‘iemand die nog geen seksuele gemeenschap heeft gehad.’ Maar een andere definitie zegt dit: ‘in een natuurlijke of zuivere zijnstoestand verkeren.’ Dit zou betekenen dat wij na het hebben van seks niet meer ‘natuurlijk’ of ‘zuiver’ zouden zijn. Geen wonder dat we een vies en verwrongen beeld van seksualiteit hebben. De term ‘seksuele gemeenschap’ of ook wel ‘coitus’ genoemd, is ‘de fysieke vereniging van mannelijke en vrouwelijke geslachtsorganen, leidend tot een orgasme en een zaadlozing.’ Het interessante hieraan is, dat maagdelijkheid klaarblijkelijk betekent, het ontbreken van seksuele gemeenschap. Betekent dit dan dat door penetratie van een vinger of een sekstoys de maagdelijkheid van een vrouw intact laat? Deze definitie stelt ook dat er alleen sprake kan zijn van mannelijke en vrouwelijk gemeenschap, dus niet de gemeenschap met zelfde geslachten (man-man en vrouw-vrouw). Dat zou dus betekenen dat deze mensen voor altijd maagd zullen blijven. Volgens deze definitie kunnen we dus alleen maar onze maagdelijkeheid verliezen, als we seks hebben met iemand van het andere geslacht, mits er een orgasme (van wie weet niemand) en een zaadlozing is. Dit laat vele mogelijkheden open. Niet iedere seksuele uitwisseling leidt immers tot een zaadlozing en/of een orgasme.

Volgens de tweede definite, ‘in een natuurlijke of zuivere zijnstoestand verkeren’ geeft ons een heel ander beeld van maagdelijkheid. Het gaat hier om een bewustzijnstoestand. Vanuit deze definitie zouden wij als maagdelijke vrouwen:

*niets moeten faken

*spontaan zijn

*eerlijk het leven tot uitdrukking brengen

*vrij zijn van schuld en angst

*alleen zijn en uitdrukken wat bij ons past en compleet is

Met andere woorden, maagden zijn vrouwen, die echt zijn, die heel zijn en die ten volle leven.

Werkelijke maagdelijkheid is dus: alleen onze eigen energie in ons hebben. Telkens als wij onszelf reinigen na de seks, keren we dus terug naar onze natuurlijke en zuivere zijns-staat.

Eis dus je eigenlijke maagdelijkheid weer op!