Yes!

Het nadeel van het hebben van geen baan of ander sociaal geaccepteerde vorm van zinnige dagbesteding is dat je dagen al snel een lange, aaneengeregen stroom van huishoud-boodschap-rust-fysio-game- fusion wordt. Wat het leuk maakt (behalve mijn allerliefste natuurlijk) is het hebben van een hobby. Voor mij is dat het maken van mijn eigen kleding. Ik merk dat mijn smaak en die van de mensen die beslissen wat er in de winkels hangt, mwah, clashed. Want ik ben uniek en zo ook mijn kledingstijl. Niet dat je dat zou zeggen als je mij doorgaans zou zien lopen/rollen. Dat heeft nog met een stukje schaamte te maken en vaak ook met praktische dingen. En daarom is er: ELFIA! (klik voor website)

miss_steamy_punk_by_jolien_rosanne-d32tofd1

Dit wordt de, even kijken, derde keer dat ik ga. En voor dit jaar heb ik besloten een van de kledingstijlen te gaan gebruiken, die ik stiekem eigenlijk gewoon elke dag zou willen dragen; SteamPunk. Volgens wikipedia is Steampunk een subgenre van fantasie of speculatieve fictie. De term verwijst naar de verhalen die zich afspelen in een tijd dat stoomkracht nog de primaire krachtbron was (meestal de 19e eeuw), maar die ook elementen van sciencefiction of fantasie bevatten, zoals futuristische uitvindingen en machines, of echt bestaande machines (zoals computers) die in deze verhalen veel eerder worden uitgevonden dan in werkelijkheid. Ook geeft dit genre de voorkeur aan metaal boven kunststoffen.

black-and-grey-vex-skirt

Ik heb inmiddels een mooi korset besteld en ook de schoenen. Mooie rokken is een ander verhaal. Ja, je kunt ze kopen. Maar, erg duur! En ik maak het liever zelf. Maar op de websites waar ik doorgaans mijn patronen bestel, kon ik niks vinden wat ik leuk vond. Paniek! Ook een oproep op twitter mocht niet baten. Maar toen ik vandaag toch nog eens wat rondsnuffelde op internet, vond ik toch nog een tutorial! Yes!

Ik zal jullie op de hoogte houden van het hele proces en natuurlijk foto’s plaatsen van het eindresultaat!