Ik ga het gewoon doen!

Terwijl ik in een warm bad lig, lees ik over de vele voordelen die aan het koud douchen zouden kleven.

Ik noem er een paar;

1) Stimuleert je immuunsysteem

Een koude douche zorgt ervoor dat je lichaam direct reageert en het stimuleert je immuunsysteem, waardoor het sterker wordt. Wanneer je lichaam dit voordeel krijgt, dan zal het beter reageren om virussen en infecties te bestrijden.

2) Je huid ziet er gezonder uit

huid

Koud water heeft zowel interne als externe voordelen. Wanneer je een koude douche neemt, blijft je huid sterk en elastisch. Een douche met heet water maakt je huid juist slap, waardoor hij uit kan drogen en vroegtijdige rimpels kan ontstaan.

3) Bevordert de circulatie

Koud water is een effectieve therapie voor personen met circulatieproblemen, omdat het zorgt voor een goede bloedsomloop en het helpt om zuurstof en voedingsstoffen beter door het lichaam te verspreiden.

4) Voorkomt spataders

 

spatadersDoor het bevorderen van de circulatie en het verkleinen van de vaten, helpt koud water om spataders te voorkomen en verminderen.

5) Ontlast interne organen

Door het veroorzaken van een verkleining van de vaten, is een koude douche nemen geweldig voor het ontlasten van de interne organen, omdat dit ervoor zorgt dat giftige stoffen en onzuiverheden naar de poriën stromen en op die manier geëlimineerd kunnen worden.

6) Vermindert stress

stress-bij-vrouwen

Een koude douche nemen kan helpen om angst en stress te verminderen. Je moet echter oppassen, aangezien het ook een tegenovergesteld effect kan veroorzaken.

7) Maakt je lichaam wakker

Koud water stimuleert je lichaam, activeert het en maakt het alerter. We bevelen aan om aan het begin van de dag een bad met koud water te nemen om je van vermoeidheid te ontdoen. Doe dit ook na een workout in de morgen.

8) Diuretisch effect

Koud water bevordert de zuiverende vaardigheden van je lichaam, doordat de lage temperatuur een diuretisch effect op je lichaam heeft en daardoor wordt dus de vorming van vetophopingen voorkomen.

9) Helpt om depressie te bestrijden

depressie

Een onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Virginia heeft laten zien, dat een koude douche nemen een deel van je hersenen stimuleert, dat verantwoordelijk is om je gelukkig en vrij van depressies te laten voelen.

10) Houd je haar gezond

Koud water is erg goed voor je haar, aangezien het uitdroging voorkomt. Hoge temperaturen elimineren vocht dat in je haar zit, waardoor het er esthetisch slecht en ongezond uitziet. Koud water is uitstekend voor het voorkomen van roos en haaruitval.

 

Reden genoeg dus om het ook eens te proberen! Ik kijk vooral uit naar meer energie. Ik ben aan het proberen om meer en vooral regelmatiger te schrijven, maar ik merk dat de typische ‘cog fog‘ die bij de MS hoort, mij heel erg in de weg zit. Lees: EFF (Enorm Fucking Frustrerend).

Ik hou jullie op de hoogte!