Bloedmaan.

Deze bloedmaan staat in het teken van afronding. De energie die hierbij hoort voel ik heel duidelijk. Al lange tijd ben ik bezig met wat mij dient en wat (te)veel van mij vraagt.
Dit gaat ook over dingen die mij aan het hart gaan.
Met veel pijn in mijn hart neem ik deze maan een aantal beslissingen. Geen kop-in-het-zand steek acties meer, niet meer teveel van mezelf geven, hoe dicht aan het hart het me soms ook staat.

Ook spiegelt deze maan je schaduwkanten. Persoonlijk heb ik hier een diepe band mee, maar ik weet ook dat deze energie je leven behoorlijk op de kop kan zetten. Ieder keer als je uitgenodigd wordt je schaduwkant te erkennen, zul je pijnlijke dingen tegenkomen. Dingen die je mogelijk raken tot het diepst van je ziel.

Ik heb hier persoonlijke ervaring mee en kan je vertellen dat het vreselijk lastig kan zijn te beslissen wat je moet met de informatie die je op deze manier binnen krijgt.

Deze maan gaat over afronding, over jezelf tot in het diepst van je ziel leren kennen en beslissingen te nemen die daarbij passen.

Voor mij heeft dit veel te maken met het thema dienstbaarheid. Niet alleen op persoonlijk vlak, maar nu ook op professioneel vlak. Veel van de beslissingen die ik aan het nemen ben, hebben te maken met die dienstbaarheid. Want te vaak vergeet ik wat ik zelf nodig heb om zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren. Ik heb altijd gedacht vanuit de missie van mijn ziel, maar daarmee links te laten liggen, het feit dat ik ook een mens ben. En daarmee alles wat dat met zich meebrengt.

Deze maan kies ik (ook) voor persoonlijke vreugde en genot.

Wat deze beslissingen precies betekenen, vertel ik later. Niet alle details zijn uit gekristalliseerd, maar de grote lijnen staan. Nu is het tijd voor afscheid, voor rouw. Om daarna met ruimte en energie te gaan voor het nieuwe.

Rest mij nog te zeggen; geniet, bewonderen sta stil bij wat deze energie jou te bieden heeft!

Veel maan plezier!