Bewuste relaties

Er zijn verschillende redenen om een relatie met iemand aan te gaan. Het kan eenzaamheid zijn of een manier om je compleet te voelen. Geen van deze redenen is verkeerd. Wel is het goed om de reden(en) helder te hebben en deze ook te communiceren naar je partner. Niet alle relaties zijn bestemd voor een leven lang. Vaak raken we als vouw al snel erg gehecht aan onze partner. Dit kan benauwend werken op de ander en belemmert je in je persoonlijke groei. Het zou mooi zijn als we onze partner ook als mens zouden kunnen zien, een mens die ook ervaringen zoekt om te kunnen groeien en die, net als ons ook een seksueel wezen is. Het percentage vreemdgangers reizen de pan uit. Er zullen verschillende meningen zijn over de redenen van deze explosieve groei van mensen die spanning buiten hun relatie zoeken. Maar waarom zijn wij zo bang om onze partner te delen met een ander? Waarom roept het bij velen van ons zoveel angst op als we merken dat onze partner ook (seksueel) geïnteresseerd is in anderen? Betekent dit dat hij of zij minder van ons houdt? Dat deze iets mist in de relatie? Vaak geven dit soort angsten aan dat er een mogelijkheid tot groeien is. Om deze angsten los te laten en ons te transformeren in een liefdevol persoon zonder angst die in staat is zichzelf en de mensen om haar heen alle kansen te gunnen om te groeien. Die weet dat echte verbintenis niet komt uit regels en restricties, maar uit vertrouwen en liefde.

Natuurlijk is het wel zo dat als je iets mist in de relatie, je je partner de kans moet geven om samen tot een oplossing te komen. Het is niet netjes om je partner uit te sluiten van je wensen en behoeftes zonder hem of haar de kans te geven om na te denken over wat ze met deze wens zouden kunnen doen. Wie weet zit de partner zelf ook vast maar weet die niet goed hoe hier over te beginnen. Een goede vertrouwensband en de mogelijkheid in dat vertrouwen te kunnen communiceren over welk onderwerp dan ook is van levensbelang in iedere relatie. Het is noodzakelijk je regelmatig af te vragen of jij je nog prettig voelt in de relatie en dit desgewenst samen met je partner te evalueren. Hoe moeilijk ook!

Seks is eigenlijk gewoon 1 van de vele manieren om genot te ervaren, een verbintenis tussen twee mensen die besluiten van zichzelf en van elkaar te genieten. Niets meer en niets minder. Wel is het misschien fijn eens te kijken naar waarom je seks hebt. Uit verveling, omdat je gespannen bent of uit verplichting? Hoewel het tijdelijke verlichting geeft, dump je eigenlijk je ellende (tijdelijk) op je partner terwijl seks hier helemaal niet voor bedoeld is! Het is een manier om het leven te vieren, elkaar te er en herkennen als mens, als seksueel wezen. Veel stellen ervaren sleur in hun relatie. Al snel geef je elkaar de schuld, waardoor er een mooie mogelijkheid voorbij gaat om open en eerlijk te kunnen spreken over je wensen en verlangens. Des te langer je hiermee wacht des te moeilijker het wordt om nog tot een oplossing te komen. Dus sta eens bewust stil waarom je bij je partner bent en ga eens een open en eerlijk gesprek aan over je relatie met de ander en met jezelf. Wie weet verrast je partner je nog!!